image

De laatste nieuwtjes uit Oudenaarde Winkelstad

Nieuws

  • Januari 2, 2023

Wintersolden


Nog een extraatje nodig in je wintergarderobe? Heb je na alle eindejaarscadeaus nog wat budget over? Kom je uitleven in Oudenaarde! Je kan heel de maand januari prachtige soldenkoopjes vinden bij de handelszaken in Oudenaarde. Tussen het shoppen door kan je uitblazen en genieten in een van de vele gezellige horecazaken. Wanneer? Van maandag 2 januari tot eind januari tijdens de normale openingsuren van de handelszaken.

  • December 20, 2022

Laadpunten in Oudenaarde


Laadpalen Elektrisch rijden is de keuze van de toekomst. Om dit te ondersteunen zijn er verschillende publieke laadpalen in Oudenaarde. Het aantal laadpalen in onze stad blijft stijgen. De laadpalen zijn openbaar, maar niet gratis. Je betaalt de stroom met een laadpas of bankkaart. Alleen elektrische wagens mogen parkeren op parkeerplaatsen voor elektrische wagens. Elektrisch laden: praktisch De praktische instructies voor het laden hangen op de zijkant van de laadpaal. Er is ook een storingsnummer dat kan gecontacteerd worden in geval van problemen. Activatie van de laadpaal kan op 2 manieren: via de SMOOV-app op je smartphone of via een laadkaart. Via de app krijg je een overzicht van de vrije laadpalen in de buurt. Je selecteert de laadpaal waar je wil laden alsook de betalingswijze. Je ziet op elk moment precies hoeveel je laadt en hoeveel dat kost. Smoov verwittigt je ook wanneer jouw favoriete laadpunt vrij komt of wanneer dat juist door iemand anders bezet wordt. De laadpaal activeren kan ook via een laadkaart. Er zijn vandaag heel wat aanbieders van laadkaarten. In principe zijn de palen interoperabel wat betekent dat de meeste bestaande kaarten toegang krijgen tot de publieke laadpalen. Opgelet: voor laadpalen die gelegen zijn in een blauwe zone of zone voor betalend parkeren moet ook de blauwe schijf geplaatst worden of een parkeerticket genomen worden.

  • November 16, 2023

Parkeren in Oudenaarde


Het stadsbestuur van Oudenaarde streeft ernaar om op wandelafstand van het centrum voldoende gratis langparkeerplaatsen aan te bieden. Ook voor een snelle boodschap zijn er in het centrum voldoende (betalende) kortparkeerplaatsen ter beschikking. Hieronder een overzicht om je wat wegwijs te maken.  GRATIS LANG PARKEREN: 975 parkeerplaatsen op wandelafstand. Er zijn op wandelafstand van het centrum een groot aantal gratis parkeerplaatsen ter beschikking, op parkings aan de Ham (3 min. wandelen), aan de Woeker (5 min. wandelen), langs de Minderbroederstraat (7 min. wandelen), in de Bekstraat (8 min. wandelen) en aan het Administratief Centrum Maagdendale (9 min. wandelen). BETALEND KORT PARKEREN: 231 parkeerplaatsen in het centrum. In de meeste centrumstraten betaal je om te mogen parkeren tussen 8.30 uur en 12.30 uur en tussen 14 uur en 18.30 uur. Aan de parkeerautomaat kan je een betalend ticket nemen of als je een snelle boodschap wil doen een gratis ticket voor 15 minuten parkeertijd nemen. SHOP & GO rond de Markt: 15 parkeerplaatsen. Op deze plaatsen mag je maximum 30 minuten gratis parkeren (ook houders van een geldige kaart voor personen met een handicap).

Altijd en overal op de hoogte blijven van komende evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beleef Oudenaarde Logo
Stad Oudenaarde Logo
Met ons team van gemotiveerde handelaars & ondernemers geloven wij steevast in de toekomst van het vernieuwde centrum. Samen met VZW Oudenaarde Winkelstad (dat alle 300 handelszaken in het centrum verenigt) zetten wij onze schouders onder de creatie van een bruisende winkelbeleving in Oudenaarde.

Volg ons op

info@beleefoudenaarde.be